Als kind zit je met rooie oortjes naar een sprookje te luisteren. Je wordt in het verhaal gezogen, houd je hart vast als het mis dreigt te gaan met de hoofdpersoon en bent duidelijk opgelucht als de boze heks is verslagen en de prins en prinses nog lang en gelukkig voortleven. Wie herkent dit niet? Dat is het effect van een goed verhaal!

Storytelling

De toehoorder raakt betrokken bij het verhaal, hij wordt erdoor geraakt en raakt geïnspireerd. Dit principe wordt ook steeds meer (h)erkend en ingezet bij contentmarketing. Bij contentmarketing focus je op relevante en waardevolle content die precies aansluit bij de behoeften van je doelgroep. Storytelling is hét middel om jouw publiek te informeren en aan jouw organisatie of project te binden. De overheid heeft talloze, prachtige verhalen om te delen. Delen dus!

GRAZImedia.com storytelling

Verhalen vertellen

Niet iedereen heeft de gave van een goede verhalenverteller te zijn. Geen nood! Daar kunnen wij je bij helpen, want verhalen vertellen doen wij dagelijks. Wij gaan met jou in gesprek, luisteren naar wat je wilt, wie je wilt bereiken en wat het resultaat moet zijn en maken daar een goed verhaal van.

Het verhaal van de rode schoentjes

Patricia Borghouts, eigenaresse van GRAZImedia.com, kreeg landelijke bekendheid met haar verhaal, het meisje met de rode schoentjes. Lees hier haar verhaal.