5 x meer resultaat met een content­kalender

GRAZImedia.com - Contentmarketingbureau Goes

‘Wat gaan we wanneer posten op social media? En over welke onderwerpen gaan we een blog of whitepaper schrijven?’ Komen deze vragen jou bekend voor? Wees gerust, er zijn veel overheden die hiermee worstelen. Een contentkalender biedt daarbij uitkomst. Een contentkalender biedt overzicht en inzicht in wanneer welke content (blogs, social media posts, filmpjes, etc.) gereed moet zijn voor publicatie en helpt jou om met content het verschil te maken én resultaat te bereiken, want daar gaat het uiteindelijk om!

1: Wanneer is het voor jou succesvol?

Je investeert in tijd en geld. Maak het meetbaar en specifiek welke resultaten je tegenover de tijd stelt die je investeert in social media en blogs. Anders gezegd: wat wil je bereiken met het verspreiden van blogs, vlogs, het inzetten van social media, etc.? Zet een duidelijke doelstelling op en meet maandelijks of je op koers ligt.

Tip: Betrek stakeholders en ambassadeurs van afdelingen bij het creëren van content

2: Food for thought

Met een contentkalender dwing je jezelf om je nog meer te verdiepen in jouw doelgroepen en het creëren van goede onderwerpen en tips die hen aanspreken. Wat vinden zij interessant om te lezen? Wat houdt hen bezig en hoe vertaalt zich dat naar jouw doelstellingen? Blog en post hierover en zet elk kanaal anders in, ofwel post niet op alle socialmediakanalen dezelfde content.

Voorbeeld: Deel jouw kennis op LinkedIn, geef een kijkje achter de schermen op Facebook, geef korte tips op Twitter, etc. Het gaat niet om dat je iets blogt of af en toe iets post op social media, maar dat het dermate interessant is dat je er ook doelstellingen mee gaat behalen. Betekent dit dat je voor elk kanaal altijd iets anders moet verzinnen? Nope. Publiceer het dan op een ander moment als het echt op dat andere kanaal ook deelwaardig is. Stop wel met automatisch doorposten.

Blogabonnement GRAZImedia.com

3: Structuur en houvast

Een goede contentkalender geeft structuur en houvast in wat er wanneer door wie op welk kanaal gepubliceerd moet worden. Geen last minute stress meer, want iedereen weet ruim vooraf wat er van hem of haar verwacht wordt. De tijd dat het creëren van content een verantwoordelijkheid van de communicatieafdeling was, is echt voorbij.

Voorbeeld:
Werk jij als communicatieadviseur voor een woningcorporatie? Betrek de vakkanjers bij het creëren van content door ze foto’s of een vlogje te laten maken van hun werkzaamheden onderweg. De leukste en beste content creëer je samen!

GRAZImedia.com contentmarketingbureau

4: Succesvolle acties

Met een contentkalender houd je er meer rekening mee dat je een leuke actie kunt bedenken voor de Dag van de Duurzaamheid. Zo zijn er vast nog meer zaken die elk jaar terugkomen. Denk aan netwerken, evenementen, etc. Hier kun je bijvoorbeeld een leuke Facebookactie aan koppelen.

5: De kracht van herhaling

Het creëren van content wordt nu een onderdeel van jouw werkzaamheden. Door het regelmatig publiceren van content kom je onder de aandacht van jouw doelgroepen, gestructureerd en doelgericht. En wie regelmatig op een positieve wijze voorbij komt, bereikt sneller doelstellingen.

Contact contentkalender

Vragen? Of hulp nodig bij het opzetten van een contentkalender voor jouw organisatie? Bel dan naar 0165 – 300648 of stuur een e-mail naar patricia@grazimedia.com.