Wat zijn cinemagraphs?

GRAZImedia.com - Contentmarketingbureau

Stel dat jouw hele bedrijf tot stilstand wordt gebracht en je mag één element uitkiezen wat in beweging moet blijven, welk element zou het dan zijn? Wij van GRAZImedia.com zullen jou niet voor deze keuze stellen, maar vinden het als contentmarketeers wel een goede vraag om over na te denken. Wat drijft jou en wat brengt jouw bedrijf nu eigenlijk in beweging? Het is een manier om tot unieke visuele content te komen. Wij hebben het over GRAZIgraphs, cinemagraphs ontwikkeld door GRAZImedia.com. Wij laten jou graag kennis maken met deze creatieve vorm van visuele content!

Wat zijn cinemagraphs?

Cinemagraphs zijn een combinatie van foto en video. Bij deze vorm van visuele content loopt een element in een bewegend beeld continu door terwijl de rest van het beeld is vastgezet. Door een element op creatieve en subtiele wijze te laten bewegen, kunt je foto’s nog meer laten spreken en de aandacht trekken. Cinemagraphs zijn de nieuwe trend voor websites en social media. Per dag worden er duizenden foto’s geüpload, dus wordt opvallen tussen de massa steeds lastiger. Met ‘levende’ foto’s kun je echt een WOW-factor creëren op jouw website en social media kanalen. Cinemagraphs worden al langer gebruikt in de fashion- en lifestyle-wereld, maar ook voor andere sectoren is deze vorm van visuele content geschikt.

Waarom cinemagraphs?

Met cinemagraphs kun je op subtiele wijze de aandacht trekken en de zintuigen van jouw doelgroepen prikkelen. De bezoekers van jouw website of volgers van jouw social media kanalen worden getriggerd om naar het beeld te blijven kijken en kunnen hetgeen dat op de foto staat bijna voelen, proeven en/of ruiken. Een tomaat oogt sappig als er een straal water over loopt, een kop koffie voelt warm door de damp die boven de beker kringelt en je kunt een parfum al bijna ruiken als de ‘mist’ uit het flesje gespoten wordt. Met een simpele, maar creatieve beweging in een foto kun je een bepaalde sfeer en emotie overbrengen en ervoor zorgen dat de doelgroep jouw bedrijf, merk, product of dienst beleeft.

Contact cinemagraphs

Wil jij ook graag de aandacht trekken met een unieke GRAZIgraph? Neem vrijblijvend contact op via 0165 – 300648 of stuur een e-mail naar info@grazimedia.com. Wij bedenken graag samen met jou een creatief ontwerp!

Meer info over visuele content