5 redenen waarom je als webshop YouTube in moet zetten

De meeste webshops zijn goed vertegenwoordigd op social media. Ten opzichte van Facebook en Twitter blijft YouTube helaas nog een beetje achter, terwijl een YouTube account op jouw site toch ook heel veel kansen biedt.

1: Je kunt nog meer laten zien wie je bent

Mensen zijn vaak benieuwd wie de initiatiefnemers of medewerkers zijn van een bedrijf. Door middels een YouTube video te laten zien wie jij bent/jullie zijn hoeven mensen hier niet online naar op zoek te gaan. Leg bv. uit waarom jij met de webshop bent gestart, wat jouw expertise is en noem een aantal redenen waarom klanten juist voor jouw webshop zouden moeten kiezen.

2: Het brengt jouw service/dienstverlening nog beter in beeld

Een klant bestelt een product. En dan? Geef de klant een kijkje achter de schermen en laat zien wat er met zijn of haar bestelling gebeurt. Vaak vinden mensen het ook leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Bv. door te zien hoe een product wordt gemaakt of hoe het logistieke proces in elkaar steekt. In sommige situaties zullen klanten versteld staan wat er allemaal bij komt kijken, voordat hun bestelling aan huis kan worden bezorgd. Dit hoeft geen film te zijn waarbij het gehele proces van minuut tot minuut in beeld wordt gebracht. Een paar views van elk aspect in het proces, eventueel aangevuld met jouw uitleg, kan voldoende zijn.

bedrijfsfilm GRAZImedia.com Bergen op Zoom

3: Meer aandacht voor offline activiteiten

Denk hierbij bv. aan een beursdeelname. Middels een YouTube video kun je mensen eventueel ‘persoonlijk’ uitleggen waarom je deelneemt aan de beurs en welke producten op de beurs te zien zijn. Laat hierbij alvast een paar leuke producten zien, zodat mensen getriggerd worden om een bezoekje te brengen aan de stand. Koppel een leuke actie aan jouw beursdeelname en verspreid dit via andere social media.

4: Meer info over jouw producten

Dit is bv. ook handig bij technische producten. Geef uitleg hoe ze werken, wat zo leuk is aan dit product en waar de klant bv. bij installatie op moet letten. Met name bij producten die je bij meerdere webshops tegenkomt, kan het voor prospects de doorslag geven om toch voor jouw bedrijf te kiezen.

5: Vindbaarheid YouTube

And last but certainly not least…de vindbaarheid in Google. YouTube video’s worden ook in Google geïndexeerd. Als je een goede omschrijving maakt voor de video bestaat de kans dat het filmpje ook goed scoort in de zoekresultaten van Google.

SEO webteksten Breda

Natuurlijk zijn er nog meer redenen. Maak jij veelvuldig gebruik van YouTube om jouw webwinkel te promoten? Laat een linkje achter op onze site. Wij zijn benieuwd naar de reacties!

Meer info over visuele content